Algemene Voorwaarden
Healthily.info hanteert de volgende algemene voorwaarden:

Artikel 1 – Identiteit van de ondernemer
EloM, handelend onder de naam Healthily

Den Haag
Contact

Onze volledige  bedrijfsgegevens vindt u hier

KVK 55157157
BTW NL099418800B02

Artikel 2 – Overeenkomst
Als er door de klant opdracht gegeven wordt aan Healthily.info om één of meerdere artikelen te leveren, dan is er sprake van een overeenkomst die wettelijk bindend is (koop op afstand).

Artikel 3 – Privacy
Uw persoonsgegevens worden opgenomen in het klantenbestand van Healthily.info. Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor het uitvoeren van de overeenkomst, het voeren van een verantwoord klantenbeheer, risicobeheer en uit leveren van uw bestelling. Wij verstrekken geen gegevens aan derden die uw persoonlijke levenssfeer aantasten. Indien u van ons geen commerciële aanbiedingen wenst te ontvangen, kunt u uw e-mailadres uit ons klantenbestand verwijderen via de contact pagina op onze website. U heeft ten allen tijde recht van inzage en correctie op uw gegevens.

Artikel 4 – Prijzen
De prijzen op onze webwinkel zijn vaste prijzen inclusief btw. Hierover kan niet onderhandeld worden. De prijzen worden vermeld in euro en zijn exclusief verzendkosten. Bij bestellingen boven euro 100 berekenen wij geen verzendkosten. Betaling geschiedt via de door u gekozen betaalmethode (Zie hier onder)

Artikel 5 – Levering op maat
Healthily.info heeft geen voorraad van de St. Herb producten, uw bestelling wordt direct geplaatst bij de fabrikant in Thailand. Om die reden hanteren wij een levertijd van 7 – 15 werkdagen, aangezien het vooraf niet in te schatten is hoe snel uw bestelling door de douane wordt verwerkt. Andere producten op onze website hebben een kortere levertijd.

Artikel 6 – Betalen
U gaat als consument een individuele overeenkomst aan met ons betreffende het product naar uw keuze. We hebben voor Nederland de volgende betaalmogelijkheden gekozen:

  1. iDEAL, online betalen via ABN AMRO, Fortis, ING Bank, Friesland Bank, Rabobank, ASN Bank en SNS Bank. Voor deze online betalingen worden géén extra kosten berekend.
  2. PayPal: direct en online betalen via PayPal. Hiervoor moet u wel een PayPal account hebben. Uw betaling wordt vervolgens online geautoriseerd, zodat u direct weet of deze wel op niet wordt goedgekeurd.
  3. Overboeking: Zodra u uw order geplaatst heeft, ontvangt u via de e-mail een order bevestiging. Hierin vind u het overzicht van de bestelling, de betaalgegevens en het vervolgtraject. Aangezien wij uw product specifiek voor u bij de fabriek bestellen, vragen wij wel een overboeking van het volledige bedrag. Vanzelfsprekend is uw herroepingsrecht van kracht.

Voor België vooralsnog alleen via overboeking en Paypal.

Artikel 7 – Levering
Healthily.info zorgt voor een juiste levering van de bestelde artikelen. Healthily.info behoudt zich het recht voor de koopovereenkomst te ontbinden als de klant zich niet aan de voorwaarden houdt. De gestelde levertijd is een indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Artikel 8 – Verzending
Artikelen worden verzonden via Post NL of Belgische post, nadat zij door de douane gevrijwaard zijn. In principe zijn alle bestellingen voorzien van een track and trace code, zodat uw bestelling gevolgd kan worden. Healthily.info is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging door verzending door Post NL. Uw bestelling wordt aangetekend verstuurd. Dit betekent dat u moet tekenen voor ontvangst. Indien u niet thuis bent, zal er door Post NL een briefje worden achtergelaten met daarop de melding dat uw bestelling bij het dichtstbijzijnde postkantoor is achtergelaten. Hier blijft uw bestelling maximaal drie weken.

Artikel 9 – Geld terug/Retourneer beleid
Mocht u om welke reden dan ook niet tevreden zijn, dan hanteren wij onderstaand geld terug/retour beleid:

U heeft als klant 14 bedenktijd (Herroepingsrecht). Deze bedenktijd gaat in zodra u uw bestelling heeft ontvangen. U draagt zelf de kosten voor retour verzending.

De producten binnen ons assortiment hebben betrekking op een aantal artikelen uit “Uitsluitingen Herroepingsrecht”, te weten;

  • Producten (in dit geval St. Herb) of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen;
  • Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
  • Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;

Desondanks maken wij een uitzondering hierop, waardoor u toch uw herroepingsrecht heeft, met dit verschil dat wij alleen ongeopende verpakkingen retour accepteren en wij helaas genoodzaakt zijn in verband met koersverschillen en import/export kosten een reductie door te voeren van 15% over de aanschafwaarde van het product.

Wij verzoeken u vriendelijk, indien u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht, dat u binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling, uw verzoek aan ons kenbaar te maken via ons Contact Formulier. Vul in het formulier uw ordernummer en besteldatum alsmede klant ID in. Deze aankondiging is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor onze geld terug garantie. Zonder deze hierboven beschreven aankondiging vervalt het recht op de geld terug garantie.

Wij zullen uw aanvraag per email beantwoorden, uiterst 24 uur na ontvangst.

Inzake credit card houden wij ons aan het beleid van de credit kaart bedrijven omtrent het beveiligde kaarthouders gegevens programma (CISP), en zal creditering (uiterst) binnen 90 dagen na aankoop uitgevoerd worden.

Indien u meerdere producten tegelijk besteld heeft en slechts 1 product wilt retourneren, is bovenstaande ook van toepassing.

Artikel 10 – Bestelling Niet Afgehaald – retour afzender
Bij niet thuis, zoals eerder beschreven (Artikel 8) en na niet tijdig afhalen op het postkantoor, zal uw bestelling worden geretourneerd naar de fabrikant. Mocht het een St. Herb product betreffen, dan kan hier twee weken tijd tussen zitten voordat het product bij de fabriek is ontvangen. Mocht u uw bestelling alsnog willen ontvangen, dan zullen wij alleen de verzendkosten opnieuw in rekening brengen.

Artikel 11 – Klachtenregeling

Mocht u klachten hebben dan verzoeken wij u deze via het Contact Formulier in te dienen. Onze procedure ziet er dan als volgt uit:

  1. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst (lees product) moeten binnen 8 dagen tijd nadat u de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij ons.
  2. Wij zullen u op uw klacht reageren binnen een termijn van uiterst 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst. Mocht onverhoopt blijken dat wij meer tijd nodig hebben dan zullen wij u hierover binnen deze 14 dagen informeren en een indicatie geven wanneer wij u meer uitvoerig kunnen informeren.
  3. U als consument geeft ons in ieder geval 4 weken de tijd om uw klacht onderling op te lossen. Na deze termijn ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.

Artikel 12 Geschillen

Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

Artikel 13 – Suggesties?
Heeft u suggesties en/of verbeteringen voor onze website of voor het afhandelen van de orders dan kunt u dit gerust mailen naar Contact Formulier.

Algemene voorwaarden Healthily.info opgesteld mei 2010.